Tuntuu hassulta, miten monia - mukaan lukien itseäni - erilaiset romanttisista elokuvista ja Disney-saduista tulevat vaikutteet koskien parisuhdetta ovat tärvelleet. Huvittavaa, miten teininä tosissani pohdiskelin, onko jokaiselle olemassa "Se Oikea". Nyt tiedän, miten asiat oikeasti ovat - ei tietenkään ole olemassa kenellekään vain sitä Yhtä Oikeaa!

Suurimman herätyksen sain luettuani kirjastossa kirjaa Dc.Phil - Pelasta Parisuhteesi. Olin kirjastossa kesätöissä ja aikaa jäi kirjaston puolella pyörimiseen, missä kyseinen opus tuli vastaan. Olen joskus aiemmin katsonut Dc.Philin tv-ohjelmaa ja oli mielenkiintoista lukea, mitä ohjeita hän antaa parisuhteisiin. Kirjassa kerrottiin yleisistä myyteistä, joita ihmisillä on parisuhteita koskien.

Huomasin itse aikaisemmin uskoneeni niistä joihinkin, ainakin osittain. Myyttejä oli muun muassa, että pariskunnalla pitäisi olla yhteisiä harrastuksia, täydellinen parisuhde vaatii täydellistä yhteenkuuluvuutta, täydellinen parisuhde on ongelmaton. Väärin. Hyvän parisuhteen ylläpitäminen vaatii työtä ja erilaiset ihmiset voivat täydentää toisiaan. 

Tällä sivustolla on joitain virheellisiä ajatuksia, joita Disney-elokuva ovat syöttäneet meille rakkaudesta:

NÄMÄ OVAT 11 DISNEYN KERTOMAA VALHETTA RAKKAUDESTA

http://www.viikonloppu.com/?p=27556

Demi.fi:ssä on käyty myös aiheesta keskustelua.

http://www.demi.fi/keskustelut/syv%C3%A4lliset/disney-elokuvat-pettyminen-oikeaan-el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4n#.VI63biusXao

Alla oleva kuva on elokuvasta West side story. Elokuva, jossa juuri tällaisia virheellisiä käsityksiä viljellään.

Mutta jälleen kerran, tällaisia elokuvia tulisi katsoa viihteellisinä ja muistaa suhtautua niiden esittämään todellisuuteen kriittisesti. Se ei tarkoita sitä, etteikö elokuvista voisi nauttia. :) 

westsidestory2__140305174706.jpg