Niin kuin aiemmin taisin jo mainita, tulin hiljattain antaneeksi "huutia" eräälle ihmisille, joka on mielestäni muodostanut päänsä sisällä todella monia virheellisiä ajatusskriptejä. Nämä ajatteluvirheet nimittäin ovat sellaisia, että ne aiheuttavat hänelle raivokohtauksia, mitkä vaikuttavat myös hänen ympäristössään oleviin ihmisiin. Huomasin tämän "episodin" myötä, että minullakin on myös virheellisiä ajattelutapoja, liittyen tällaisiin tilanteisiin - alan puhumaan liikaa tällaisista ikävistä ihmisistä.

Minua vain ärsyttää niin paljon ihmiset, joilla on tällaisia ajatusvääristymiä ja jotka niiden takia pilaavat muidenkin päivän ja pahimmillaan pidemmänkin ajanjakson ihmisen elämässä. Auttaako kuitenkaan se, että takerrun jauhamaan siitä, miten ärsyttävästi nämä ihmiset ovat toimineet? Parannanko itsekään tällöin toisten päivää? En todellakaan paranna. Toisinaan saatan tällä tavalla tulla itse asiassa pilanneeksi nekin hetkit, jolloin tällaiset ikävän mielen tuottajat eivät ole paikalla pelkästään puhumalla heistä ja siitä, miten heidän toimintansa ärsyttää.

Miten sitten tällaisiin ikäviin ihmisiin tulee puuttua?

Sen kun joka osaisi kertoa.

Ehkäpä tällaisten ihmisten seuraa tulee ensisijaisesti välttää, mikäli vain siihen pystyy. Aina ei kuitenkaan pysty. Ehkä pitää kuitenkin muistaa, että monet erinäiset syyt ovat johtaneet siihen, että ihmisestä tulee tietynlainen - esimerkiksi kotona opitut mallit ovat voineet vaikuttaa siihen, miten ihminen asiat ja tilanteet näkee. Ehkä tällaisiin ihmisiin pitää kuitenkin suhtautua jossain määrin myötätuntoisesti, eikä ottaa heidän tekemisiään henkilökohtaisesti. Ehkä tulee ajatella, että "Ihmiset ovat sellaisia kuin ovat erinäisistä syistä johtuen. Pyrin suhtautumaan heihin myötätuntoisesti. Vaikka en pitäisikään heidän käytöksestään, en sitä kertailemalla tuota ikävää ilmapiiriä ympärilleni".