Ole sellainen kuin olet.

Tällöin tuot maailmaan jotain sellaista, jota siellä ei vielä ole.

Olen miettinyt tätä lausahdusta. Nyt tuntuu, että olen tajunnut, mitä se tarkoittaa, ainakin työelämäyhteydessä.

 

Sanotaan, että on hyvä, että maassa yliopistossa alkaa opiskelemaan erilaisista taustoista tulevia.

Itse tulen ei-akateemisesta perheestä ja toisinaan olen tämän vuoksi tuntenut jonkinlaista alemmuuskompleksia. Toinen vanhemmistani on kuitenkin hyvin luova, taiteilijaluonne, joka pyrkii kannustamaan ihmisiä ympärillään ja levittämään hyvää mieltä. Olen saanut häneltä paljon vaikutteita. Lapsena talomme oli kuin muumitalo, missä saattoi tehdä ihan mitä vain.

Olen yrittänyt mukautua yliopiston malliin ja toimia niin kaikki muutkin. Käyttäytyä rauhallisemmin ja vakavammin - mutta ei kaiken tarvitse olla aina vakavaa! Voin tuoda omaa luovuuttani esiin ja olla hyväntuulisempi höpsöttelijä. Sen sijaan, että mukautuisin tähän malliin, voisin olla sellainen kuin olen - ja tuoda jotain uutta maailmaan! 

 

Tässä mielessä esikuvanani on jossain mielessä... uskallankohan edes kirjoittaa sitä tähän?

Nimittäin Alexander Stubb.

Alexander_Stubb_on_November_3%2C_2010.jp

Kuva: Wikipedia Commons

Tiedän hänen olevan ihminen, joka jakaa mielipiteet. Tykkään hänen terävistä havainnostaan ja itseilmaisustaan. Lisäksi hän todella tietää paljon politiikasta - mikä toki ei liene kenellekään yllätys, onhan hän opiskellut käsittääkseni valtiotieteen tohtoriksi. Toisaalta hän vaikuttaa kuitenkin positiiviselta ja hauskalta ihmiseltä. Toki joitakin nämä piirteet ovat häirinneet - eteenkin hänen toimiessaan pääministerinä. Kuitenkin hän näyttää mielestäni esimerkkiä siitä, että ihminen voi olla älykäs, asiantunteva, mutta kuitenkin positiivinen ja leikkisäkin.