marten-bjork-rH8O0FHFpfw-unsplash.jpg

Olen lukenut "minieläkkeistä" eli englanniksi ilmiöstä "mini-retirement" ja saanut niistä inspiraatiota muutaman kuukauden pausslle työelämästä. Ensi kerran sain kosketuksen tähän aiheeseen katsomalla Tedtalkin aiheesta. 

Olen nyt lukenut ohjeita "minieläköiytymisestä" haaveilevalle. Niissä sanottiin että olisi hyvä määritellä itselleen toteutettavissa olevat tavoitteet. En varmasti millään ehdi opetella viittä kieltä, tulla koodausvelhoksi ja kirjoittaa kirjan loppuun kolmen kuukauden aikana. On rajattava ja priorisoitava erilaisia mielihalujani. Toinen tärkeä ohje oli, että on laskettava, että rahat riittävät ja siihen oli omia laskukaavojaan.

On vaan pirun vaikeaa yrittää päättää, mitä tekee ja mitä ei! 

Katselin hetken listaa kriittisesti ja päädyin tällaisiin vaihtoehtoihin:

- Opettelen tuntemaan paremmin luontoa

- Joogaan

- Pohdin aihetta väitöskirjalleni

- Syön superenergisoivaa ruokaa

- Tanssin kuin riivattu

- Käytän pari päivää koodauksen perusteiden opiskeluun

- Käytän joka päivä 15 minuuttia kielten opiskeluun (rajaan kuitenkin vaihtoehtoja pienemmäksi)

- Kirjoitan kirjan loppuun

 

Raskain mielin jätän seuraavat tavoitteet pois:

X Ratkaisun miettiminen ilmastonmuutoksen hidastamiseen (Tässä ideana oli se, että siitä jalostuisi jonkinlainen yritysidea, jota voisin lähteä toteuttamaan. Nyt ei kuitenkaan ole minun elämässäni sellainen ajanjakso, jolloin on hyvä perustaa yritys.)

X Tyhjään kanvaasiin värien heittäminen ja veistoksen tekeminen, jolla on tissit (Tämäkin vaatii yllättävän paljon panostusta.)

X Meditoiminen (Luonnossa oleminen itsessään on meditatiivista ja joogaus riittänee)

X Valokuvauksen ja videokuvauksen opettelu (Kiinnostaisi kovasti, mutta ehkä nyt ei ole tämän aika.)

X Maailman tilaa ruotivien teosten lukeminen (Voin tehdä tätä vapaa-ajalla, vaikka ehkei sille jääkään tarpeeksi aikaa.)

X Kitaransoiton opiskelu (Tämäkin vaatii panostusta, pitäisi etsiä nuotteja mitä harjoitella ym.)

X Opiskella filosofian klassikkoteoksia Nietche, Ralws, Hobbes yms. (Tämä vaatii paljon aivokapasiteetin käyttöä, mutta ei kuitenkaan tarjoa konkreettisia hedelmiä, joita tahdon)

X Keksiä toteutettavissa olevan yritysidean (Nyt ei ole yrityksen perustamisen aika, haluan kerryttää ensin varallisuutta.)

X Haluan opetella käyttämään Photoshoppia ja Adobe Premiere Pro:ta (Voin tehdä tätä nyt, kun minulla on vielä työn puolesta käytössä nämä ohjelmat)