aaron-blanco-tejedor-VBe9zj-JHBs-unsplas

Mielessäni on pyörinyt edelleen ajatus irtisanoutumisesta. Aluksi hellin ajatusta ja haaveilin, mitä kaikkea tekisinkään vapautuneella ajalla. Nyt tilanne on tullut pelko. Mitä, jos en saakaan töitä pitkään aikaan? Miten rahani riittävät asuntolainan maksamiseen? Mitä jos syrjäydyn työmarkkinoilta? Mitä jos työnantajat tulevat jatkossa katsomaan pahalla sitä, että olen joskus irtisanoutunut työstäni?

Uskon kyllä vahvasti, että tulen saamaan irtisanoutumiseni jälkeenkin töitä. Jos sen suhteen tulisi vaikeuksia, voisin aina opiskella lisää, vaikka johonkin todella työllistävälle alalle - kuten sosiaalityöntekijäksi, sairaanhoitajaksi tai opettajaksi. Pahin, mikä minulle voisi tapahtua, ei loppujen lopuksi olekaan niin paha asia. Olen ahkera ja valmis paiskimaan hommia täysillä. Minulla on vain asuntolaina, josta huolehtia - ei esimerkiksi lapsia. 

Ajatus siitä, että hyppäisin tästä vain toiseen työhön tuntuu sekin kamalalta. Minulla on vain yksi elämä, josta en koskaan tiedä, milloin se loppuu. Se voi loppua vaikka huomenna tai ensi vuonna. Enkä olisi ehtinyt tehdä yhtään asioita, joita kohtaan tunnen vahvaa intohimoa. 

Olisi upeaa voida heittäytyä omien ajatustensa pariin kuin Antiikin filosofit. Siitä olen aina haaveillut.

Mitä asioita olen selvittämässä:

- Kysyn yhdeltä vuokralaisia välittävältä taholta, kuinka kauan heille on annettava aikaa sopivan vuokralaisen löytämiseen ja onko mahdollista vuokrata kohde osin kalustettuna.

- Pystynkö nykyisellä tutkinnollani ja sosiaalityön perus-ja aineopintoja suorittamalla saavuttamaan pätevyyden sosiaalityöntekijän sijaiseksi.

- Kysyä liiton juristilta, onko joitain tapoja selvitä ilman TE-toimiston asettamaa karenssia. 

- Kuinka paljon tarvitsen rahaa selviytyäkseni kolmen kuukauden karenssista, mikä seuraa työstä irtisanoutumisesta. 

- Mitä tarvikkeita minun on hankittava, jos aion viettää aikaa haja-asutusalueella (pyörä, purkkiruokaa, vaatteita metsässä oloon yms.).

- Kuinka laittaa edullista ruokaa.

- Mitä kaikkia vaatteita en käytä ja mitkä voisin täten heittää menemään.

 

Nämä ovat käytännön asiat, joita olen selvittämässä. Ehkä kuitenkin tärkein asia, joka minun tulee taukoni aikana on selvittää, mitä sen aikana tulen tekemään.