caleb-frith-fGeB7hQ4wS8-unsplash.jpg

 

Asioiden selvittäminen on ollut aktiivista. Siis irtiisanoutumiseen liittyen. Olen lukenut artikkeleita puolesta ja vastaan. Tehnyt varasuunnitelmia A:sta Ö:hön. 

Mitä asioita olen selvittänyt:

- Kysyn yhdeltä vuokralaisia välittävältä taholta, kuinka kauan heille on annettava aikaa sopivan vuokralaisen löytämiseen ja onko mahdollista vuokrata kohde osin kalustettuna. --> Kysytty, sanoo että kuukausi on aika pitkä aika etsiä vuokralaista. Ymmärsin, että parisen viikkoa riittää. Kalustettuna hankalampaa saada vuokrattua, mutta jos hyvä vuokralainen löytyy. voi tältä kysyä olisiko ok jättää huonekaluja. 

- Pystynkö nykyisellä tutkinnollani ja sosiaalityön perus-ja aineopintoja suorittamalla saavuttamaan pätevyyden sosiaalityöntekijän sijaiseksi. ---> Selvitetty, pystyn. 

- Kysyä liiton juristilta, onko joitain tapoja selvitä ilman TE-toimiston asettamaa karenssia. --> En kysynyt, enkä kysy. Sen ei käy kiertämän. 

- Kuinka paljon tarvitsen rahaa selviytyäkseni kolmen kuukauden karenssista, mikä seuraa työstä irtisanoutumisesta. --> Riittävä summa löytyy. 

- Mitä tarvikkeita minun on hankittava, jos aion viettää aikaa haja-asutusalueella (pyörä, purkkiruokaa, vaatteita metsässä oloon yms.). --> Hei! Tätä en ole tehnyt.

- Kuinka laittaa edullista ruokaa. --> No jaa, ehtinee myöhemmin. 

- Mitä kaikkia vaatteita en käytä ja mitkä voisin täten heittää menemään. --> Tätä voisinkin tehdä tänä iltana. Muutosta tulisi helpompi. 

Mitä asioita pitäisi vielä selvittää:

- Mihin ihmeeseen saan tunkaistua huonekaluni. Ne ovat aika huolella valitut, en nyt niitä myyntiinkään yhtäkkiä tahtoisi laittaa. Voisin ehkä varata niille varastotilan ja säilyttää niitä siellä pari kuukautta ja miettiä, mitä teen. Silloin asiat alkaisivat varmaan muutoinkin selkiytyä. 

 

Luin Duunitorin sivuilta Aki Ahlrotin tarinan. Se oli inspiroiva. Hän oli irtisanoutunut, ilman että oli selkeää suuntaa, mitä hän lähtisi seuraavaksi tekemään. Jutun voi lukea täältä. https://duunitori.fi/tyoelama/irtisanoutuminen